Πρόσωπο

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσει κάποιος να περιποιείται το δέρμα του. Δίνει τη δυνατότητα στην αισθητικό να το «διαβάσει», να δει τις ιδιαιτερότητές του, τις ευαισθησίες και τις ανάγκες του για να διαμορφώσει ένα αυστηρό προσωπικό πρόγραμμα φροντίδας ή ειδικής θεραπείας αν χρειάζεται, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη.

Στις απλές περιπτώσεις αρκεί η περιποίηση αυτή δυο φορές τον χρόνο για κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας ή τύπου δέρματος (σίγουρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές). Προσοχή: ο καθαρισμός, ως προϋπόθεση ενός μελλοντικά υγιούς δέρματος, δεν πρέπει να «αφήνεται» αβασάνιστα στα χέρια του οποιουδήποτε.

katharismos

Εφηβική Ακμή

Υπάρχει μια στιγμή που το υπέροχο παιδικό δέρμα μπαίνει στην εφηβική του φάση και τότε συμβαίνουν οι πρώτες αλλαγές (τα μαύρα στίγματα, τα πρώτα ανεπιθύμητα σπυράκια ή οι άσπρες κύστες). Τότε πρέπει η μητέρα, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται το παιδί (κορίτσι ή αγόρι), να απευθυνθεί στην έμπειρο αισθητικό για να προλάβει την εξέλιξη της ακμής. Ο ρόλος της αισθητικού είναι, πρώτον να κάνει έναν προσεκτικό καθαρισμό και δεύτερον, να διδάξει το ίδιο το παιδί και τη μητέρα του πώς πρέπει να φροντίζει καθημερινά το δέρμα του στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα. Αν, παρ΄ όλα αυτά, η αισθητικός διαπιστώσει σοβαρότερο πρόβλημα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια ενός καλού δερματολόγου.

Ενυδατώσεις

Το νερό αποτελεί την απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και την ομορφιά του δέρματος. Η ισορροπημένη υγρασία εξασφαλίζει την υγιή επιδερμίδα. Στο «Ινστιτούτο Μαρίας Αργείτου» επιλέγουμε μεταξύ διαφορετικών ενυδατώσεων.

Η πρώτη κατηγορία εφαρμόζεται με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού για τη βαθύτερη απορρόφηση των συστατικών – κάτι αντίστοιχο της μεσοθεραπείας.

 • Hydradermie Double Ionisation: η γνώριμη θεραπεία του οίκου Guinot με διπλό ιονισμό για την άμεση διείσδυση των ενεργών συστατικών στην επιδερμίδα και χαλαρωτικό μασάζ για την ανάκτηση της χαμένης λάμψης.
 • Ideale Ydratation: θεραπεία ενυδάτωσης του φημισμένου οίκου Carita με το μηχάνημα Ideal Prolift και τα αντίστοιχα προϊόντα.

carita_enydatosi

Η δεύτερη κατηγορία ενυδατώσεων εκτελείται χωρίς μηχανικά μέσα.

 • Αναπλαστική ενυδατική θεραπεία με φύλλο κολλαγόνου της περίφημης ελβετικής εταιρείας Valmont: γίνεται με 100% καθαρό κολλαγόνο εμποτισμένο σε υγρό πολυσακχαριτών και στηρίζεται στο φαινόμενο της όσμωσης, προσφέροντας ενυδάτωση, ενώ οι πολυσακχαρίτες εισχωρούν βαθιά προσφέροντας σύσφιξη.
 • Aromatic Guinot: χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια και μάσκα ομορφιάς με φυτικά συμπυκνώματα.

guinot-aromatic2000

 • Ενυδάτωση του οίκου Heliabrine από το Μονακό: σύστημα θεραπείας με βάση τα αιθέρια έλαια – ολοκληρωμένη αρωματοθεραπεία με συνδυασμό περισσότερων από τριάντα φυτών, σε μορφή εκχυλίσματος ή αιθέριων έλαιων.
Λιπαρότητα και ακμή ενηλίκων

Συχνά, τα προβλήματα του εφηβικού δέρματος ταλαιπωρούν κάποιους και μετά την ενηλικίωσή τους ενώ σε άλλους μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φόρα σε ωριμότερη ηλικία. Ο σπουδαίος αμερικανός καθηγητής δερματολογίας Dr. Murad, ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Αμερικής, έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πρόταση θεραπείας και για αυτές τις περιπτώσεις, βασισμένη στα οξέα φρούτων και στη ρύθμιση του νερού μέσα στους ιστούς. Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι θεραπείες της εταιρείας Exuviance που στηρίζονται στα πολυ-υδροξυ-οξέα (PHAs – Poly Hydroxy Acids), τις βιταμίνες και τα εκχυλίσματα βοτάνων καταπολεμώντας άμεσα τη λιπαρότητα.

Liparotita_AkmiEnilikon

Σύσφιξη

Για όλες τις γυναίκες που θέλουν να μεγαλώνουν φυσικά, να παραμένουν ωραίες χωρίς να αλλάζουν το πρόσωπό τους και κυρίως, την έκφρασή τους, το «Ινστιτούτο Μαρίας Αργείτου» προτείνει διαφορετικές και ασφαλείς λύσεις.

 • Caci ultra (computer aided cosmetology instrument): η αρχή της θεραπείας βασίζεται στην τόνωση των πολύτιμων μυών του προσώπου. Χρησιμοποιεί μικρορεύματα, υπέρηχους και παλμικό φως για την αναζωγόνηση του προσώπου.
 • Hydradermie Lift του οίκου Guinot: θεραπεία σύσφιξης με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.
 • LPG – Liftmassage: Βαθιά σύσφιξη του δέρματος για φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ, χωρίς ηλεκτρισμό, με μηχανική διέγερση των ινοβλαστών (των κυττάρων που είναι υπέυθυνα για την ανάπλαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης).LPG-face
 • Carita: Δίωρη πολυτελής θεραπεία αντιγήρανσης και σύσφιξης υψηλής αποτελεσματικότητας για ρυτίδες και χαλάρωση με το μηχάνημα Ideal Prolift.
Peeling

To peeling προσώπου είναι ένα απλό gommage πριν από οποιαδήποτε περιποίηση ή αποτελεί θεραπεία με στόχο τη ρύθμιση της λιπαρότητας, την ακμή, τη φωτογήρανση, τις δυσχρωμίες, ακόμη και τις ουλές από ακμή. Χρησιμοποιούνται τα ήδη γνωστά και καταξιωμένα προϊόντα των οίκων Μurad με βάση τα οξέα φρούτων, Exuviance με βάση τα πολύ-υδροξυ-οξέα και Guinot (Beauté neuve) με βάση τα οξέα φρούτων και τα ένζυμα παπάγιας, ενώ μπορεί να επιλεγεί και η μέθοδος της μικροδερμοαπόξεσης.

peelingProsopou

Μικροδερμοπόξεση με διαμάντι

Συνδυάζει την απολεπιστική δράση του διαμαντιού με την αναρρόφηση, ενεργοποιώντας τα κύτταρα της βασικής στοιβάδας ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Μια θεραπεία ανανέωσης για όλους τους τύπους δέρματος αλλά κυρίως μια θεραπεία αποκατάστασης ουλών από ακμή καθώς και θεραπεία δυσχρωμιών και αντιγήρανσης.

Diamant

Αποτρίχωση
 • Ριζική ηλεκτρική αποτρίχωση με μηχάνημα τελευταίου τύπου που συνδυάζει όλες τις τεχνολογίες που βοηθούν στη μείωση του πόνου και τους ερεθισμούς του δέρματος.
 • Αποτρίχωση με ρολέτα σε όλο το σώμα.

IMG_9094

DermaFrac™

H απόκτηση όμορφου δέρματος ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή.

Μια νέα, επαναστατική μέθοδος micro-channeling για όμορφο δέρμα, εντελώς ανώδυνα και χωρίς καθόλου χρόνο αποθεραπείας, ήρθε και στο ινστιτούτο μας. Το DermaFrac™ αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική στις θεραπείες laser με κλασματική τεχνολογία (fractional), οι οποίες είναι πιο ακριβές και πολύπλοκες. Είναι ό,τι καλύτερο για τις γυναίκες που θέλουν να μεγαλώνουν όμορφα. Να έχουν ένα σύμμαχο ενάντια στον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του. Να φροντίζουν την επιδερμίδα τους, χωρίς να καταφεύγουν σε υπερβολές. Άλλωστε, ποιος ο λόγος αφού υπάρχει το DermaFrac™;

Ας δούμε λοιπόν για ποιες καταστάσεις ενδείκνυται πρώτα απ’ όλα.

fcfghgv

Το σύστημα DermaFrac™ είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για πολλούς τύπους δέρματος και βελτιώνει καταστάσεις όπως:

– Ουλές από ακμή.

– Ραγάδες, με την προϋπόθεση ότι είναι κόκκινες.

– Αφυδάτωση δέρματος.

– Επιφανειακές λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

– Ομογενοποίηση δερματικού τόνου.

Εξάλλου η θεραπεία με το DermaFrac™ είναι εξατομικευμένη. Με την κατάλληλη επιλογή ουσιών, στοχεύει με ακρίβεια στο εκάστοτε πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί:

>>> Αντιγήρανση

Ένα θαυμάσιο κοκτέιλ πεπτιδίων διεγείρει τους ινοβλάστες και την παραγωγή κολλαγόνου, χαλαρώνοντας τους μυς με διακριτικό και απολύτως φυσιολογικό τρόπο.

>>> Ενυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ προκαλεί έντονη ενυδάτωση στο δέρμα. Η δε πατενταρισμένη φόρμουλα, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία HylaSponge®, έχει την ικανότητα να διατηρεί αυτή την ενυδάτωση του δέρματος.

Μεγαλύτερη έγχυση ουσιών στην επιδερμίδα σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα.

– Πώς λειτουργεί το DermaFrac™;

Η κεφαλή μεγάλης ακρίβειας του DermaFrac™ χρησιμοποιεί μηχανισμό αναρρόφησης για να «γραπώσει» τον δερματικό ιστό και να τον φέρει σε άμεση επαφή με τις εκατοντάδες μικροσκοπικές ακίδες που βρίσκονται στην κεφαλή. Οι μικροσκοπικές αυτές ακίδες δημιουργούν μονοπάτια για την έγχυση συγκεκριμένων ουσιών σε μορφή όρου, οι οποίες διεισδύουν στο στρώμα της επιδερμίδας πάνω, όμως από τα τριχοειδή αγγεία και τις νευρικές απολήξεις, επιτυγχάνοντας έτσι μια αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη θεραπεία. Σχεδιασμένη να βελτιώνει τη γενικότερη εμφάνιση του δέρματός σας, αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση του όρου, τη διέγερση των ινοβλαστών και την ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού αύξησης κολλαγόνου.

– Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Όχι. Το DermaFrac™ σας επιτρέπει να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και make up αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. Η εμφάνιση μιας σχετικής ερυθρότητας στο δέρμα ειναι σύνηθες φαινόμενο και εξασθενεί πολύ γρήγορα. Ο δε βαθμός της ερυθρότητας αυτής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο διέγερσης του δερματικού ιστού κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας.

– Πονάει;

Οι ασθενείς μας λένε ότι πρόκειται για μια απολαυστική θεραπεία. Η υψηλή ακρίβεια στη μηχανική της κεφαλής του DermaFrac™ αποτρέπει κάθε πόνο ή/και αιμορραγία και ως εκ τούτου κάνει τη θεραπεία μια πολύ ευχάριστη διαδικασία, χωρίς καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως συνιστώνται έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα δύο εβδομάδων και ακολουθούν οι απαραίτητες επισκέψεις συντήρησης κάθε 1-2 μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η ακριβής θεραπευτική αγωγή είναι προσωπική και καθορίζεται αναλόγως με τη ανάγκη του δικού σας δέρματος. Η αγωγή αυτή μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει και έναν συνδυασμό θεραπειών με LED και μικροδερμοαπόξεση, για ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα.

 

 

Η ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΓΕΙΤΟΥ: microplus+ medi-facial της asap

Γιατί το πιο όμορφο δέρμα είναι το υγιές δέρμα

Μαθαίνουμε από τους καλύτερους! Γι’ αυτό η αισθητικός Μαρία Αργείτου έφερε στο ινστιτούτο της το microplus+, ένα μηχάνημα υψηλών προδιαγραφών, που βασίζεται στις θεραπευτικές δράσεις δύο τεχνολογιών: Στη νέας γενιάς δερμοαπόξεση με διαμάντι, και στη σονοφόρεση (διείσδυση ισχυρών αντιοξειδωτικών, βιταμινών, πεπτιδίων και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, με τη δύναμη των υπερηχητικών κυμάτων).

Το microplus+ κατασκευάζεται στην Αυστραλία, όπου αποτελεί τη Nο 1 επιλογή των θεραπευτών δέρματος. Η Αυστραλία είναι μία χώρα με υψηλές προδιαγραφές και αυστηρή νομοθεσία στη δημιουργία προϊόντων και μεθόδων για το δέρμα. Είναι η πρώτη χώρα όπου φάνηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης -βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό. Γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη γνώση, εμπειρία και έρευνα για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος σε κάθε ηλικία!

Το microplus+ είναι μία medi-facial & multi-step θεραπεία, η οποία βελτιώνει την υγεία του δέρματος και αναδεικνύει μία ορατή βελτίωση στην υφή και την εικόνα του. Κάθε στάδιο στη διαδικασία του microplus+ παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος.

Τα στάδια της θεραπείας microplus+ είναι:
1ο στάδιο: καθαρισμός & προετοιμασία του δέρματος
2ο στάδιο: καθαρισμός με υπέρηχο
3ο στάδιο: νέας γενιάς δερμοαπόξεση με διαμάντι
4ο στάδιο: εφαρμογή peel νέας γενιάς
5ο στάδιο: σονοφόρεση – διείσδυση βιταμινών, αντιοξειδωτικών, πεπτιδίων και υαλουρονικού οξέος
6ο στάδιο: αποκατάσταση και προστασία

Πιο συγκεκριμένα:
Δερμοαπόξεση με διαμάντι νέας γενιάς
Η δερμοαπόξεση με διαμάντι είναι μία μέθοδος κλινικά αποδεδειγμένη για την ανανέωση και τη λείανση που προσφέρει στην επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην εικόνα ενός νεανικού δέρματος. Η δερμοαπόξεση νέας γενιάς που διαθέτει το microplus+ παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη, αφού οι μοναδικοί ράβδοι έχουν ενισχυμένη αναρρόφηση vacuum, για μέγιστη οξυγόνωση και υπεραιμία.

Peels νέας γενιάς
Τα peels νέας γενιάς είναι ένας μη επεμβατικός τρόπος για τη μείωση των ατελειών του δέρματος και τη βελτίωση την συνολικής εικόνας του. Λειαίνουν και ομαλοποιούν την υφή και αποκαθιστούν τον φυσιολογικό και υγιή χρωματικό της τόνο. Ένα peel νέας γενιάς δρα απολεπίζοντας και αφαιρώντας τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει τους εσωτερικούς μηχανισμούς, δίχως να τραυματίζει και να προκαλεί αποφολίδωση στο δέρμα. Ο συνδυασμός οξέων και ανώτερων δραστικών συστατικών, όπως Ρεσβερατρόλη, Niacinamide, Pycnogenol, αντιοξειδωτικών και διασταυρούμενου υαλουρονικού οξέος, διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, ενεργοποιεί τις λειτουργίες του δέρματος, καθώς και τη σύνθεση κολλαγόνου.

Σονοφέρεση, η δύναμη των υπερηχητικών κυμάτων!
Η σονοφόρεση έχει αποδειχθεί πως αυξάνει τη διαπερατότητα του δέρματος έως και 800%! Τα ειδικά θεραπευτικά και εξατομικευμένα cocktail που εφαρμόζονται, δίνουν πραγματική τροφή στο δέρμα. Το δέρμα θωρακίζεται με πολύτιμες βιταμίνες, ενισχύεται με μοναδικά αντιοξειδωτικά, ενυδατώνεται με διασταυρούμενο υαλουρονικό οξύ και οι ρυτίδες ομαλοποιούνται με τη δράση των πεπτιδίων.

Δείτε τη διαφορά από την 1η συνεδρία!
Η θεραπεία microplus+ παρέχει μη επεμβατική προσέγγιση στους πελάτες που αναζητούν βέλτιστα ορατά αποτελέσματα. Εξατομικεύονται και προσαρμόζονται, έτσι ώστε να δράσουν έως το επιθυμητό επίπεδο και βάθος που απαιτείται σε κάθε περίσταση. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να ωφεληθούν από τη θεραπεία microplus+, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δέρματος, την ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα.